Soproni és egri borok nyerték a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat

Soproni és egri borok nyerték a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat

Az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borainak ítélte a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat a Magyar Borszakírók Köre.

A szakmai szervezet harmadik alkalommal tette közzé mindazoknak a magyar termelők által csinált száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak a Super 12 listáját, amelyeket elemei az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítéltek – közölte sajtótájékoztatóján a Magyar Borszakírók Köre.

Az információ alapján a verseny keretében a borszakírók első alkalommal szavazataikkal rangsorolták az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek eminens minőségűek és internacionális összehasonlításban is versenyképesnek, ezt követően a tizenkettes listákra felkerült fehér és vörös borokat két bizottság kóstolta és pontozta.

A Super 12 listákon ezúttal összesen tizenegy borvidék képviselteti magát, a legtöbb borral Eger (6), Tokaj (4) és Szekszárd (3), miközben a Balatoni borrégióból három borvidék összesen öt bora került a legjobbak közé.

A díjakat január 26-án a debreceni Déri Múzeumban nyújtják át.

mti

Megköszönjük a like-ot és a megosztást!

Kérjük, kedvelje vagy ossza meg oldalunkat!

Email
Facebook
Google+
http://www.jide.hu/soproni-es-egri-borok-nyertek-a-2018-as-magyar-bor-nagydijat">
Twitter